MOTTO :

A iubi înseamnă a primi o frântură de rai.
- Karen Sunde -

Pentru cea mai de preţ minune a lumii...FEMEIA !



Bine ai venit la " FEMEI ÎN ROZ " ! - blogul dedicat femeilor românce de pretutindeni.


Creat ca o provocare împotriva răului pe care îl poate face cuvântul "imposibil" , proiectul
" FEMEI ÎN ROZ " este gândit în mod special ca un nou concept în lupta pentru sănătatea femeii, a eradicării cancerului mamar , cumplita boală ce afectează 1 din 8 femei.


Numele meu este Dan Duduman şi încerc mai întâi să-ţi fiu o umilă gazdă - ce-ţi doreşte multă sănătate ! - iar mai apoi, un mic ghid printr-o multitudine de informaţii şi site-uri, ce-ţi pot folosi în viaţa ta de zi cu zi.


Şi cum prin viaţa fiecărei femei , Dumnezeu dăruieşte VIAŢĂ lumii , vreau din suflet să-ţi reamintesc că
eşti UNICĂ şi deosebit de IMPORTANTĂ pentru toţi cei dragi inimii tale.


Este nesemnificativ faptul că nu te cunosc , dar
este ESENŢIAL faptul că vrei să ştii că eşti bine.

Un control medical de rutină îţi va aduce liniştea de care ai atîta nevoie de fiecare dată , de aceea :



TE ROG SĂ MERGI LA CONTROL !

NUMAI AŞA AFLI CĂ EŞTI BINE!

Îţi mulţumesc pentru vizită...



... şi îţi doresc să ai parte de o navigare placută, dar mai ales utilă, prin paginile acestui blog.

Dacă îţi place ce găseşti aici , iar tu deţii şi alte informaţii pe aceeaşi temă, gânduri proprii , citate sau orice altceva pe care doreşti să le faci cunoscute, scrie-mi cu încredere la adresa de e-mail: Frumusete.Regala@gmail.com


Promit că în cel mai scurt timp posibil , ele vor fi la loc de frunte la "FEMEI ÎN ROZ" !


Cu stimă ,

Dan Duduman

Coordonatorul programului „Profit Permanent”



CE TREBUIE SĂ ŞTII DESPRE ECOGRAFIA MAMARA ?

Este o metodă non-invazivă de analiză a sânului cu ajutorul ultrasunetelor, singura relevantă pentru femeile cu vîrstă sub 35 de ani, la care ţesutul glandular mamar este prea dens pentru a putea obţine rezultate concludente despre sănătatea sânilor cu ajutorul mamografiei.

CÂT DUREAZĂ? DOARE?

Ecografia mamară durează aproximativ 5-10 minute, nu doare deloc şi poate fi realizată la cererea ta, fără a avea nevoie de trimitere de la medic, în orice clinică medicală dotată cu un ecograf mamar.

Varianta cea mai sigură este ca ecografia să fie însoţită de un examen clinic efectuat de medic, iar dacă ai peste 40 de ani, de o mamografie.


Tehnica examinării ecografice este facilă şi se realizează cu un aparat modern de radioterapie de suprafaţă TOPEX , prin intermediul unei sonde pe care se aplică un gel special.

Se examinează toată suprafaţa sînului, inclusiv regiunile axilare.

Eventualele modificări sunt înregistrate fie pe o hîrtie specială (fotografie) fie pe un CD, astfel încît la o examinare ulterioară să existe posibilitatea comparării rezultatelor în timp.

Sursa:

www.avoncosmetics.ro

Radio Whisper - Şoapta ta de muzică

Radio Whisper | RadioWhisper.com

duminică, 13 septembrie 2009

MESAJ DE SUFLET


Despre Andrei, accesaţi aici:
http://www.youtube.com/watch?v=GqhYmUasWHg


Gheorghe Andrei are 31 ani si a fost diagnosticat in februarie 2009 cu leucemie acuta limfoblastica B-forma hiperleucocitara refractara la Andrei Gheorghechimioterapia standard.

In prezent, Andrei alaturi de sotia lui lupta pentru a nu-si irosi singura speranta de viata: o operatie al carei cost este de 80.000 de euro.

Povestea lui Andrei este emotionanta. Este povestea unui om care lupta cu moartea, stiind ca are sanse de 95% sa iasa invingator. Toti cei care doresc sa ii fie alaturi, ii pot transmite un gand bun sau pot afla ultimele detalii despre starea sa de pe site-ul sau: andreigheorgheumanitar.blogspot.com.

Gheorghe Andrei a fost internat, timp de cinci luni, la Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti, insa nu a reusit sa obtina remisia (scaderea blastilor din maduva - celule canceroase - sub 5%). In urma tratamentului cu citostatice, pe fondul imunitatii foarte scazute, au aparut diverse complicatii ale bolii: pneumonie acuta severa (lucru deosebit de grav pentru un bolnav de leucemie) si spargerea unei vene de la mana dreapta. Avand in vedere faptul ca nici un tratament nu a avut efect, medicii din Romania au recomandat plecarea la o clinica de specialitate din strainatate. La sfarsitul lunii iunie, a primit acceptul de tratament la Hammersmith Hospital din Londra, Anglia.

In data de 22 iunie, la sosirea in Anglia la Hammersmith Hospital, au fost repetate toate investigatiile. In urma realizarii acestora, noul diagnostic a fost leucemie mieloblastica. In consecinta s-a inceput un nou tratament, pentru aceasta forma a bolii, la care pacientul a raspuns bine. Dupa fiecare cura de tratament urmeaza o perioada de asteptare de aproximativ trei saptamani. Andrei se afla in prezent la sfarsitul acestei perioade si asteapta inceperea celei de a doua cure. Daca cea de a doua cura se incheie cu succes, adica numarul blastilor scade sub nivelul de 5%, se considera remisie si se poate realiza operatia de transplant.

Fiecare cura de chimioterapie costa aproximativ 30.000 lire si necesita o perioada de spitalizare de minimum 30 zile. Avand in vedere ca donatorul va fi sora lui Andrei, costul operatiei este de aproximativ 80.000 de euro. Pentru cea de a doua cura de tratament este posibil ca Andrei sa beneficieze de un ajutor de la statul roman, in baza formularului E112. Dosarul a fost depus, in prezent asteptandu-se raspuns de la CASMB.

Pentru operatie insa, avand in vedere faptul ca aceasta poate fi efectuata teoretic si in Romania, statul nu acorda nimic. Cele trei spitale din Romania unde se realizeaza aceste operatii sunt: Fundeni (unde din lipsa de fonduri au fost sistate operatiile de transplant), Timisoara si Targu-Mures. Dar, in aceste spitale se realizeaza toate tipurile de operatii de transplant, nu numai transplant de maduva, iar listele de asteptare sunt foarte lungi. Sansa de viata a lui Andrei, in cazul unei operatii reusite, este de 95%.

Avand in vedere faptul ca o campanie de strangere de fonduri tocmai s-a incheiat pe data de 10 septembrie (cu ajutorul operatorilor de telefonie mobila si a donatorilor), ne exprimam regretul de a nu fi aflat in timp util despre aceasta campanie dar si speranta ca in cazul in care este nevoie de contributia noastra cu siguranta o sa fim alaturi de Gheorghe Andrei.

Ne putem informa despre starea lui Gheorghe Andrei pe site-ul sau: andreigheorgheumanitar.blogspot.com

Despre Andrei, accesaţi aici:

vineri, 4 septembrie 2009

Pământul diamantelor



http://www.ici.ro/romania/ro/turism/c_noroiosi.html

Povestirea pleacă de la fapte reale - un ţăran african ce se lăsase cucerit de relatările unor fermieri, care izbutiseră să se îmbogăţească descoperind mine de diamante, se hotărî să-şi vândă şi el ferma şi îşi petrecu viaţa căutând, fără vreun succes, preţioasele pietre dorite.

Ajuns, în cele din urmă, la sapă de lemn, decepţionat şi singur, omul s-a aruncat într-un râu şi şi-a aflat moartea, înecat.


Cel care-i cumpărase ferma a descoperit, fără să ştie, un diamant brut şi l-a aşezat pe consola de deasupra căminului din salon.

Un musafir care vizita încăperea l-a remarcat, fără a îndrăzni să-şi creadă ochilor: avea în faţă unul dintre cele mai mari pietre preţioase din lume.


Ferma care fusese vândută pentru ca primul ei proprietar să plece în căutarea minei de diamante visate, se dovedise a ascunde în pământul ei cel mai bogat zăcământ diamantifer de pe tot continentul.

Primul stăpân al fermei se aflase mereu în posesia comorii şi plecase s-o caute în altă parte.

Morala acestei povestiri este că diamantele, ca şi ocaziile favorabile în general, se ascund în spatele câte unei "deghizări".

Aceste pietre preţioase, când se află în stare brută, nu seamănă deloc cu nestematele pe care le vedem expuse în vitrinile bijutierilor - diamantul brut are nevoie de prelucrare.


Aşa este şi cu viaţa noastră.

Înainte de profita de ocaziile favorabile ivite, este necesară o anumită pregătire şi foarte mult studiu.

Toate talentele şi aptitudinile, fără de care nu putem realiza ceea ce vrem să realizăm, se află deja în noi, în stare brută sau latentă.

Tot ceea ce ne este necesar se găseşte la îndemâna noastră şi, prin urmare, nu trebuie să căutăm în altă parte.


( Descoperă "Pământul diamantelor"... click pe adresele de sub fotografii şi - de ce nu? - pe titlu.)